Dejting på nätet eller var fan tog kontaktannonserna i pappersform vägen

Förr när jag fortfarande läste tidningen i pappersform tyckte jag att kontaktannonserna var facinerande. En hel del verkade som om de var skrivna av samma person: Man önskar kontakt med likasinnad kvinna. Tycker om promenader och mysiga hemmakvällar. Barn inget hinder. Svar till kanske vi två i sommar. Eller: mogen kvinna söker man med ordnad ekonomi och smak för livets goda i åldern 50-60 år. Svar till vattuman. Eller ensamstående pappa med två nästan vuxna söner söker kvinna i åldern 30-50 som liksom jag tycker om att resa, äta gott och ta för sig av vad livet erbjuder. Svar till nyfiken på dig. Såna annonser blir ju lite tråkiga att läsa.
 
De roliga annonserna var av typen: äldre kvinna söker yngre man för mysiga stunder eller ung man söker äldre kvinna för träffar på dagtid. Svar till diskretion en hederssak. Min absoluta favorit är:  60-årig sjukpensionär med alkoholproblem och dålig ekonomi och psykiska problem söker en snäll kvinna i vilken ålder som helst. Fy fan vad jag skrattade när jag läste den. Vet inte om det var ett ironiskt skämt eller om det var på riktigt men tanken att det var på riktigt känns jävligt befriande. Tänk om alla kunde vara så ärliga...
 
På den tiden var det lite tabu att sätta ut eller svara på en kontaktannons. Undrar varför egentligen. De gjorde samma sak då som människor alltid gjort och alltid kommer att göra. Söker en partner. Det finns inget som helst skamligt i det. Enda skillnaden mellan då och nu är att då fick man vänta en vecka eller två på att få ett brev och nu kan du få svar på några sekunder. Svar från idioter gick inte att skydda sig mot då och det gör det fortfarande inte.
 
Jag och en kompis brukade spåna på kontaktannonser till varandra. Det var otroligt roligt och jag kan varmt rekommendera det för tältsemestrar med regn.
 
Hmmm kanske skulle skriva en till min fina Robert. Det här borde bli bra: Man i sina bästa år söker kvinna på cykel. Tycker själv om cykling med plötsliga svängar in på små skogsvägar där jag kan slita av mig cykelkläderna och känna mig fri. Har även en böjelse för att leka att jag går på dagis och får ha galonbyxor på mig. Jag brukar då ta med mig en vän med samma böjelse och så säger vi till alla att vi åker och fiskar över helgen. Känslan när vi är framme och får sätta på oss vadarbyxorna är obeskrivlig. Du kvinna med samma intressen, tveka inte att höra av dig. Svar till 6iga slangen
 
Till min dotter: 19 årig tjej med fruktansvärt dåligt morgonhumör söker tålmodig handduksupplockare efter duschning. Önskvärt med stora öron hos en partner då jag innehar guldmedalj i SM i idrottsgrenen prata fortare ljuset färdas. Jag tycker mycket om djur och hjälper gärna till att dränka dina fiskar, bryta vingarna på dina fåglar och kanske till och med skrämma ihjäl en kanin eller 2! Har ett stort hjärta och är extra lojal mot snygga tjejer i minimal bikini. Svar till stuvad makaron med Converce.
 
Och så till mig själv då. Nej förresten, är nog bäst att jag skiter i det :D